Chockerande nyheter: detta är ett avtalsbrott! det har hänt igen som HV71 meddelade

HV71 tog säsongens första seger när Linköping besegrades med 2-1 i Prolympiahallen. Jessica Adolfsson och Alva Solberg gjorde HV:s mål mot sitt forna lag.Släkten var värst när damerna segrade | HV71

Det var ett revanschsuget HV71 som klev ut på isen hemma mot Linköping efter lördagens 8-1-förlust mot Frölunda. Efter en mållös förstaperiod kom dock utdelningen tidigt i den andra när Jessica Adolfsson dunkade in 1-0 från blålinjen i numerärt överläge. Det skulle bli en jämn tillställning där lagen utbytte chanser med varandra, och tidigt i den tredje perioden kom också kvitteringen till 1-1. Men knappt tre minuter senare återtog HV ledningen efter ett nytt skott från blålinjen, denna gången från Alva Solberg. Fler mål blev det inte utan HV kunde säkra sin första seger för säsongen.

HV71 – Linköping HC 2 – 1 (0–0, 1–0, 1–1)