17-årige Milton Gästrin blev målskytt i sin debut när Modo vann mot Östersund.
Dessutom vände Malmö sin match mot Linköping – samtidigt som Frölundas ungtuppar visade vägen mot ett decimerat HV71.

Försäsongen rullar vidare och på tisdagskvällen fortsatte förberedelserna inför säsongen för åtta olika lag. Här är en genomgång av matcherna:

Modo – Östersund 3–1 (0-1, 2-0, 1-0)
Målskyttar Modo: David Rundblad, Sam Vigneault, Milton Gästrin
Målskyttar ÖIK: Albin Eriksson

I Hägglunds Arena så ställdes allsvenska Östersund mot SHL-motstånd i form av Modo.

Redan efter 3:28 öppnade Albin Eriksson målskyttet i numerärt överläge när han prickade in 0–1 från slottet, framspelad av Emil Molin. Sampo Ranta hade den hetaste chansen för en kvittering, men ställningen var alltjämt 0–0 efter första perioden.

Det var ett betydligt hungrigare Modo i den andra perioden och det var i stort sett spel mot ett mål under mittenakten. Hemmalaget fick också chansen i spel fem mot fyra i fem minuter en bit in i perioden, men trots flera heta chanser fick man inte hål på gästernas Daniel Rosengren.

Kvitteringen skulle dock komma innan pausvilan, sedan David Rundblad slagit in sin egen retur från nära håll. Kort senare var vändningen också fullbordad sedan Lucas Pettersson spelat fram Sam Vigneault som prickade dit 2–1.

Östersund försökte få till en forcering i den tredje perioden, men Modo stängde ner gästerna på ett bra sätt och med nio sekunder kvar av matchen kunde den 17-årige debutanten Milton Gästrin sätta 3–1 i tom bur och skaffa sig ett minne för livet.

Segern var Modos tredje raka seger under försäsongen.

HV71 – Frölunda 1–3 (0-1, 1-0, 0-2)
Målskyttar HV: Mattias Tedenby
Målskyttar FHC: David Edstrom, Nicklas Lasu, Noah Dower Nilsson

Hela elva spelare borta, ja då fick flera juniorer chansen i HV71. Det var dock Frölunda som tog kommandot och redan efter 7:23 hade David Edstrom gett göteborgarna ledningen.

Tidigt i den andra perioden drog Henrik Tömmernes på sig en tvåa boarding och det dröjde inte länge förrän ställningen var kvitterad. Mattias Tedenby målskytt för HV71.

Med 17 sekunder kvar av den andra perioden drog Tommi Tikka på sig 2+2 minuter för abuse of officials. HV71 såg länge ut att reda ut det numerära överläget, men med sekunder kvar av utvisningen satte Nicklas Lasu 2–1 för Frölunda.

HV71 tog ut målvakten i hopp om en kvittering, men i stället kunde unge Noah Dower Nilsson fastställa slutresultatet ttill 3–1 i tom bur. Hans andra poäng i matchen.

Sen vändning när Malmö vann mot decimerat Linköping

Malmö – Linköping 4–1 (0-1, 0-0, 4-0)
Målskyttar MIF: Henrik Haapala, Petter Vesterheim, Johan Olofsson, Nikola Pasic
Målskyttar LHC: Henrik Törnqvist

Linköping kom till spel utan flera ledande spelare som Oscar Fantenberg, Robin Kovacs och Patrick Russell. Dessutom har Nick Shore och Rasmus Rissanen fortfarande inte anslutit.

Men trots alla avbräck var det LHC som inledde bäst och efter 12:44 tog Henrik Törnqvist tillvara på en indianare från Malmö och satte 1–0 för Linköping. Gästerna hade bud på mer efter målet, men Daniel Marmenlind storspelade och stod för flera vassa räddningar.

Efter en mållös andraperiod skulle Malmö kvittera tidigt i den tredje. Blott 49 sekunder in samspelade Teemu Kivihalme och Henrik Haapala, varpå den sistnämnde kunde spräcka Christian Heljankos målnolla.

Kort efter kvitteringen skulle Malmö också ta ledningen – trots en man mindre på isen. Linköping slarvade på blålinjen och nyförvärvet Petter Vesterheim snodde pucken och skrinnade sig fri och satte 2–1 för Malmö.

Linköping tog ut målvakten i hopp om en kvittering, men i stället kunde Johan Olofsson sätta 3–1 i tom bur. Kort senare kom även 4–1, även det i tom bur, via Nikola Pasic.